Події
2 вересня 2017
Укрзалізниця планує закупити нові денні швидкісні поїзди
Наразі у складі Української залізничної швидкісної компанії працює 10 електропоїздів компанії Hyundai Rotem та 2 поїзди Skoda.
news-image

Публічне акціонерне товариство «Укралізниця» планує закупити нові швидкісні денні поїзди за державні кошти. Про це розповів в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

За його словами, менеджмент компанії продовжить роботу з удосконалення технічного стану рухомого складу та закупівлі нового, зокрема збільшення кількості швидкісних денних поїздів і придбання пасажирських вагонів для нічних поїздів.

«Швидкісні поїзди користуються попитом в Україні – поїздки ними зручні та економлять час, тому спільно з Парламентом та Урядом працюватимемо над реалізацією програми закупівлі їх у 2018 році за державні кошти», - розповів Євген Кравцов.

Керівник Укрзалізниці також наголосив на необхідності збільшення фінансування для розвитку сегменту пасажирських перевезень залізничним транспортом.  

Зазначимо, що у першому півріччі 2017 року швидкісними поїздами "Інтерсіті+" та "Інтерсіті" скористалися понад 2,43 млн пасажирів, що на 761 тисячу більше, ніж за відповідний період минулого року.

Загальна заповнюваність швидкісних поїздів становила 92%.

Наразі у складі Української залізничної швидкісної компанії працює 10 електропоїздів компанії Hyundai Rotem та 2 поїзди Skoda.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що збитки державної компанії «Укрзалізниця» від корупції становлять 10-15 млрд дол. на рік

Читайте також: В 2018 році «Укрзалізниця» запустить два парома