Події
4 вересня 2017
У Києві закрився магазин, на фасаді якого знищили графіті часів Майдану
Будинок по вул. Грушевського, 4 є власністю НАН України.
news-image

Салон меблів, на фасаді якого знищили патріотичні графіті з часів Майдану, закрився. 

Про це повідомив у Facebook керівник магазину Ігор Доценко, який раніше коментував знищення малюнків., інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Шановні громадяни, салон "Емпоріум" закрито. Не дивлячись на те, що ми три з половиною року доглядали за графіті, ми стали заручниками провокаторів, які і замалювали ці роботи, щоб й здійснити цей акт вандалізму", - заявив Доценко.

Також він висловив сподівання, що "поліція та суд розберуться" у ситуації.

У свою чергу в Інституті історії НАН України заявили, що графіті, ймовірно, "знищено власником магазину "Емпоріум", що є орендатором приміщення Інституту української мови НАН України, без погодження із власником будинку".

За даними Інституту, будинок по вул. Грушевського, 4 є власністю НАН України та перебуває на балансі Інституту історії України НАН України, що не погодив договору оренди Інституту української мови із власником "Емпоріум". 

"Співробітники Інституту історії України та інших гуманітарних академічних установ, що розміщуються в будинку, вкрай обурені подібними діями орендатора. Сподіваємось, що правоохоронні органи дадуть їм належну оцінку згідно з чинним законодавством",- йдеться у заяві.
Читайте також: У Києві побили вікна магазину, власник якого знищив графіті часів Майдану (фото)