Економіка та бізнес
4 вересня 2017
ЄБРР виділить Львову 35 мільйонів євро на сміттєпереробний завод
З 35 млн євро, передбачених проектом ЄБРР, 10 млн євро передбачені власне на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, що є безповоротним грантом з боку ЄБРР.
news-image

Європейський банк розвитку і реконструкції повідомив про початок відбору компаній, що візьмуть участь у втіленні першого етапу проекту "Тверді відходи Львова" вартістю 35 млн євро.

В оголошенні, опублікованому на офіційному сайті ЄБРР, зазначено, що проект передбачатиме початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Операторами проекту вказана Львівська міськрада і львівське комунальне підприємство "Зелене місто".

В оголошенні вказано, що тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг для проекту "Тверді відходи Львова" буде оголошений у IV кварталі цього року.

З 35 млн євро, передбачених проектом ЄБРР,  10 млн євро передбачені власне на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, що є безповоротним грантом з боку ЄБРР.

Ще 25 євро млн будуть витрачені на побудову сміттєпереробного заводу на території львівської ТЕЦ-2. Розробку проекту заводу уже завершують фахівці французької компанії Egis, також за рахунок гранту французького уряду.

Як відомо, наприкінці липня Львівська міськрада підписала з ЄБРР угоду на 30 млн євро, з яких грантових 10 млн євро були для рекультивації, а 20 млн євро – кредит під мінімальні відсотки для побудови заводу.

Читайте також:У Тернопільській області на сміттєзвалищі знайдене мертве немовля