Суспільство
4 вересня 2017
Аваков, Насіров та Пашинський подали позови до суду проти Саакашвілі
Відповідачами у вказаних позовах мають виступити низка телерадіокомпаній та інформаційне агентство.
news-image

Низка судових позовів щодо захисту честі та гідності зареєстровані у судах Києва проти екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Зокрема, на сайті Судової влади України зазначається, що розгляд вказаних справ має відбутися у вересні, жовтні та грудні 2017 року.

Так, проти Саакашвілі подали позови міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (розглядатиметься у вересні Дніпровським райсудом Києва), відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров (у вересні розглядатиметься Шевченківським райсудом Києва), а також народні депутати України від фракції "Народний фронт "Андрій Іванчук (в жовтні Подільським райсудом) і Сергій Пашинський (в грудні Подільським райсудом).

Відповідачами у вказаних позовах мають виступити низка телерадіокомпаній та інформаційне агентство.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів". Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

Читайте також: БПП хоче створити міністерство ветеранів, а «Самопоміч» готує мітинг