Україна
4 вересня 2017
Названо країну, яка масово відмовляє українцям у візах
Якщо в минулому році кількість відмов зменшилася до 24%, то в цьому році в першому кварталі відсоток різко підскочив до 34.
news-image

Відсоток відмови громадянам України у канадських візах катастрофічно великий.

Таку заяву і цифру озвучив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко, інформує «Є!», з посиланням на politeka.net.

За його словами, якщо в минулому році кількість відмов зменшилася до 24%, то в цьому році в першому кварталі відсоток різко підскочив до 34.

На думку посла, це може бути пов’язано із застарілою оцінкою українців і міграційних ризиків, пов’язаних з нашою країною. 

«Мені здається, що безвізовий режим з Європейським Союзом має підштовхнути наших канадських друзів до того, щоб переосмислити цю історію. Україна зараз не входить в число країн з найвищими міграційними ризиками», – каже Шевченко.

При цьому він додав, що є і позитивні зрушення. Наприклад, Канада істотно скоротила час на розгляд візових документів. Зараз середній час розгляду візових документів становить 5-6, максимум 7, робочих днів. Крім того, Канада почала видавати візи на повний термін дії паспорта.

Читайте також: В Бразилії з'явиться площа України та Український культурний центр
Читайте також: Походження Володимира Великого немає нічого спільного із нинішньою Росією, – історик