Війна
5 вересня 2017
Путін підтримав розміщення на Донбасі миротворців ООН
Путін доручив російському МЗС внести відповідний проект резолюції на розгляд Радбезу ООН.
news-image
Президент РФ Володимир Путін вважає розміщення миротворців ООН на Донбасі цілком доречним, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це він сказав на прес-конференції за результатами саміту БРІКС.

Путін доручив російському МЗС внести відповідний проект резолюції на розгляд Радбезу ООН.

"Наявність миротворців, навіть можна сказати не миротворців, а тих людей, які забезпечують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречним і не бачу тут нічого поганого. Навпаки, вважаю, що це пішло б на користь вирішення проблеми на південному сході України", - сказав Путін.

За словами Путіна, може йтися "тільки про функції убезпечення працівників ОБСЄ".

"Друге - ці сили повинні перебувати в цьому зв'язку на лінії розмежування і ні на яких інших територіях. Третє - рішення цього питання має відбутися не інакше, як після розведення сторін і відведення важкої техніки, і це не може бути вирішено без прямого контакту з представниками самопроголошених республік, "ДНР" і "ЛНР"", - сказав Путін.

24 липня під час телефонної розмови між лідерами країн "нормандської четвірки" президент Петро Порошенко наполіг на введенні в зону АТО на Донбасі миротворців ООН.

За словами очільника місії України при НАТО Вадима Пристайка на Донбас не вдається ввести миротворців ООН, оскільки Росія блокуватиме це рішення. Постійний представник Росії в ООН Василь Небензя вважає ідею України про введення миротворчого контингенту на Донбас зривом Мінських угод.

Читайте також:Військові навчання в Росії і Білорусі: Україна посилила контроль на кордоні