Події
5 вересня 2017
Розробники розповіли, чому знищили українську соцмережу Ukrainians
Мережа Ukrainians могла б cтати конкурентом не лише закритим соціальним мережам на території України, але й існуючим світовим гігантам.
news-image

Якби розробка проекту продовжувалася, то соціальна мережа Ukrainians могла б cтати конкурентом не лише закритим соціальним мережам на території України, але й існуючим світовим гігантам, переконана співзасновниця української соцмережі Ukrainians Олександра Струмчинська. Вона розповіла про погрози розробникам, складнощі у просуванні нового ресурсу та причини закриття проекту першої української соціальної мережі, яка мала стати альтернативою закритої "Вконакте", пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Ініціатори закриття – керівництво канадської компанії програмістів. Вони відповідали за розробку та фінансування цього проекту. Вони й прийняли однозначне рішення, що проект немає права на життя на даному етапі. Вони ніяк не пояснили, чому так вирішили. Юзери пишуть про погрози, які надходили нам. І ніби-то тому ми закрили проект. Мені ніхто не погрожував", - розповіла Олександра Струмчинська.
 
Водночас розробники відмовилися передати права на проект комусь іншому.
 
"Вони відмовили мені у тому, щоб я з кимось іншим продовжила роботу над Ukrainians. Для реалізації обіцяного нам залишилося менше 30 %. Залишилось лише інтегрувати у соцмережу музику. Весь інший базовий функціонал був готовий", - каже співзасновниця уже закритої соцмережі.

Якби проект можна було довести до кінця, то ця соціальна мережа могла б стати конкурентом не лише закритим соціальним мережам на території України, але й існуючим міжнародним гігантам, впевнена дівчина.

"Оскільки керівництво компанії розробників відмовилось не лише від самостійної розробки, але й від можливості її передачі будь-якій іншій стороні, яка б змогла допомогти мені продовжувати - працювати над Ukrainians не маю змоги. Але я налаштована реалізувати всі ідеї з новими силами у найближчому майбутньому. Для цього потрібне фінансування і команда розробників, яка готова не лише обіцяти, але й доводити справу до кінця", - обіцяє Олександра.
 

Не менш важлива підтримка користувачів, каже співзасновниця.

"Зважаючи на доступні та відкриті можливості соціальної мережі - я відверто можу сказати, що мережа насправді була популярною серед уже зареєстрованих, які вірили, чекали та допомагали з активним поширенням інформації про соціальну мережу, доки ми розробляли весь функціонал", - розповідає дівчина.

Дівчина не покине ідею про створення унікальної вітчизняної соцмережі. І перенесе всі ідеї, які так і не вдалося реалізувати в межах Ukrainians, у наступний проект.

"Якщо порівнювати Ukrainians із забороненим "ВК", то нашою перевагою в порівнянні з ним, мала стати безпека даних. Якщо брати до порівняння "Facebook", то у нас планувався доступ до музики – не піратської. Також ми планували платити користувачам за контент їхній унікальний контент, який вони завантажуватимуть на ресурс. Користувачі заробляли б гроші, якщо постили б щось унікальне і це унікальне мало велике охоплення, рейтинги, перегляди", - продовжує Олександра Струмчинська.

Про те, що в Україні може з'явитися нова соцмережа - альтернатива "ВКонтакте" канадські програмісти оголосили у травні цього року. Програмісти з компанії StartupSoft на чолі з українкою Олександрою Струмчинською пообіцяли, що безкоштовно створять для українців нову соціальну мережу Ukrainians. Вона буде доступною одразу на трьох платформах: web, iOS і Android. За перші 10 днів до соцмережі, яка ще перебуває в розробці, зареєструвалися близько 160 тис. користувачів. Розробники за цей час відкрили доступ до окремих розділів і функцій мережі.

4 вересня засновники першої української соціальної мережі Ukrainians закрили проект. На момент закриття у ній зареєструвалося 400 тис. користувачів.

Читайте також:Співзасновниця української соцмережі Ukrainians заявила про закриття проекту (відео)