Події
5 вересня 2017
Путін погрожує Україні війною у разі надання їй летальної зброї
Погрози Путіна щодо активізації російських бандформувань та терористичних осередків на інших вразливих територіях України у випадку надання Сполученими Штатами зброї Україні мають знайти жорстку реакцію міжнародної спільноти.
news-image

Заява президента РФ Володимира Путіна про активізацію бандформувань "ЛНР", "ДНР" у разі надання летальної зброї Україні - погроза війною. Про це заявила народний депутат України фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!» з посиланням на УНН.

"Погрози Путіна щодо активізації російських бандформувань та терористичних осередків на інших "вразливих" територіях України у випадку надання Сполученими Штатами зброї Україні мають знайти жорстку реакцію міжнародної спільноти... заява Путіна - це прямий шантаж США та погроза Україні війною", - написала І.Фріз.

Також вона додала, що президент РФ цією заявою офіціально підтвердив тези української сторони: повний контроль Кремлем та керівництво терористичними організаціями "ЛНР", "ДНР", постачання їм зброї, планування та управління підривною діяльністю проти суверенної держави Україна.

"Відвертість президента РФ має стати підставою для підвищення економічного та політичного тиску на Москву", - зазначила вона.

Вона зазначила, що бойовики самопроголошених маріонеткових "республік" сьогодні не мають необхідних ресурсів та потенціалу для самостійного наступу. Єдиним сценарієм, що дозволяє розглядати розширення окупованих територій - російське вторгнення. 

І.Фріз заявила, що такі заяви не можуть залишатися непоміченими в Європі, а також вона переконана, що Україна в ООН має ініціювати слухання та розслідування щодо підтримки Росією міжнародного тероризму.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що будь-яке рішення США про постачання летальної зброї Україні погіршить ситуацію на Донбасі і, можливо, буде спонукати активізацію бандформувань ЛНР, ДНР.

Читайте також:Путін підтримав розміщення на Донбасі миротворців ООН