Події
6 вересня 2017
Акцію автомобілістів оголосили безстроковою
У Києві біля Верховної Ради з ранку середи проходить акція власників автомобілів на європейських номерах за легалізацію нерозмитнених авто.
news-image

Акція автомобілістів на іноземних номерах "За доступне розмитнення кожному українцю" триватиме в Києві у безстроковому режимі.

Про це заявив один із організаторів акції, голова громадської організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич, повідомляє  «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Будемо продовжувати акцію, поки не буде конструктивного вирішення питання", – сказав на прес-конференції 6 вересня.

За даними організаторів акції, у ній бере участь близько 5 тисяч осіб.

Як відомо, в Києві біля Верховної Ради з ранку середи проходить акція власників автомобілів на європейських номерах за легалізацію нерозмитнених авто.

Через неї перекрили рух транспорту біля Верховної Ради і в урядовому кварталі – весь центр столиці вранці опинився у заторах пробках.

Водії почали збиратися ще з ночі – і акція триває, попри дощ, хоч і стала менш чисельною.

Серед цілей акції – доступне розмитнення (% вартості авто) на всі автомобілі для всіх громадян України, введення простого і доступного механізму легалізації завезених автомобілів (встановлення ставки платежів до бюджету в межах 15-30% вартості авто) і мораторій на дію екологічних норм Євро5 як умови ввезення і реєстрації вживаних автомобілів в Україні.

Крім того, учасники акції домагаються припинення "репресій" силових структур проти водіїв автомобілів на єврономерах і мораторію на дискримінацію до остаточного законодавчого врегулювання питання.

Читайте також:В Україні незаконно перебуває майже 64 тисячі авто на єврономерах – ДФС

Читайте також:Під Верховною Радою відбувається акція за легалізацію нерозмитнених авто (фото)