Світ
6 вересня 2017
У всіх школах ЄС припинять продаж солодких напоїв
Рішення розширює політику щодо скасування всіх продажів безалкогольних напоїв у початкових школах та заборони всієї реклами для дітей віком до 12 років і є частиною більш широкої стратегії, яка передбачає досягнення цілі скорочення вмісту цукру в безалкогольних напоях до 10% до 2020 року.
news-image

Виробники безалкогольних напоїв у Європі оголосили про припинення продажу солодких напоїв у всіх навчальних закладах Євросоюзу з кінця 2018 року, інформує «Є!» з посиланням на Експрес.

Відповідне рішення затвердила спілка виробників безалкогольних напоїв UNESDA. Рішення UNESDA розширює її політику щодо скасування всіх продажів безалкогольних напоїв у початкових школах та заборони всієї реклами для дітей віком до 12 років і є частиною більш широкої стратегії, яка передбачає досягнення цілі скорочення вмісту цукру в безалкогольних напоях до 10% до 2020 року.

Президент UNESDA Станіслас де Грамон заявив, що рішення "гарантує, що наша галузь не постачає молодим людям напої, що містять додатковий цукор, у дні навчання".

Компанії, що входять до UNESDA і займають 80% продажів безалкогольних напоїв в ЄС, вже зменшили середній вміст цукру своєї продукції на 12% у період 2000-2015 років.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ожиріння серед дітей є однією з найважливіших проблем охорони здоров'я цього століття. У дітей з надмірною вагою підвищується ризик виникнення неінфекційних захворювань, включаючи серцеві захворювання, діабет та деякі види раку.

Читайте також:Осінній авітаміноз: як з цим боротися

Читайте також:Зайва вага «годує» 16 типів раку, – вчені