Україна
6 вересня 2017
Лише один український університет потрапив у список найкращих вишів світу
Місця у категорії 1000+ отримали чотири українських університети.
news-image
У черговому щорічному рейтингу найкращих університетів світу є 5 українських університетів, один із яких - КНУ ім. Тараса Шевченка - отримав місце в групі 810-1000, а решта йдуть у категорії 1000+.

World University Rankings 2018 опублікувало британське видання Times Higher Education, інформує «Є!», з посиланням на espreso.tv.

Місця у категорії 1000+ отримали чотири українських університети: Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет "Львівська політехніка", НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" та Харківський національний університет ім. Василя Каразіна.

Загалом, цього року рейтинг найкращих університетів світу Times Higher Education, у якому представлені виші 77 країн, вперше очолили два британських виші. University of Oxford вдруге поспіль отримав першу сходинку таблиці, а University of Cambridge піднявся з 4-го на 2-е.

Європейські університети отримали половину місць у тор-200 рейтингу, а Нідерланди і Німеччина долучились до Великої Британії, як найбільш представлені країни у рейтингу Times Higher Education. Нові позиції отримали також Італія та Іспанія.

Ще однією тенденцією цьогорічного рейтингу є просування університетів Китаю, який відтепер є домом для двох університетів у топ-30: Peking University та Tsinghua University. Китайський дует відтепер переважає декілька престижних університетів Європи і США. Разом з тим, майже всі китайські університети покращили свої позиції.

Коментуючи результати цьогорічного рейтингу для українських університетів екс-перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун наголошує, що місця отримані українськими вишами, є місцями лише за участь у рейтингу.

"Скажемо чесно, місця після 800 - це звісно "за участь". Добре, що університети почали подавати документи для участі, що це питання постає, що можуть зорганізуватись і підготуватись до цього, але ми бачимо за результатами, як далеко нам ще до world-class universities", - зазначає Совсун.
Читайте також: Зарплата вчителя не буде меншою за 9600 гривень – Гриневич
Читайте також: На Місяці знайшли кисень з Землі