Економіка та бізнес
7 вересня 2017
«Нафтогаз» заявив, що виконав запити Міненерговугілля
Виконання плану передання активів і ресурсів для оператора ГТС "Магістральні газопроводи України".
news-image

НАК "Нафтогаз України" виконав запити Міністерства енергетики та вугільної промисловості за планом передання активів і ресурсів для роботи створюваного оператора газотранспортної системи (ГТС) України "Магістральні газопроводи" (МГУ). Про це йдеться на сайті компанії, передає «Є!».

Виконання жодного з пунктів плану, термін яких уже настав, не залежить від "Нафтогазу, – ідеться в коментарі.

Наголошено, що "Нафтогаз" "досі не отримав переліку активів, узятих до відома на засіданні Кабінету Міністрів 14 червня 2017 року".

"Нафтогазу" не відомо про затвердження чи незатвердження такого переліку секретаріатом енергетичного співтовариства. Відповідно, "Нафтогаз" передав Міненерговугілля перелік активів, достатніх для забезпечення вже з першого дня після передання повної незалежності оператора ГТС відповідно до законодавства ЄС і України, а також проходження сертифікації нового оператора у НКРЕКП за погодженням із секретаріатом енергетичного співтовариства, – ідеться в заяві.

"Нафтогаз" стверджує, що зробив "усе від нього залежне, щоб виконати вимогу надати уточнений перелік".

Якщо між переліками активів, складеними "Нафтогазом" і Міненерговугілля, є розбіжності, вони не є перешкодою для Міненерговугілля для виконання будь-якого з пунктів плану реструктуризації або плану передання активів у МГУ, – підкреслили в компанії.