Економіка та бізнес
8 вересня 2017
«Київміськбуд» зробив офіційну заяву щодо рейдерської атаки на компанію
У заяві стверджується, що «Київоргбуд» намагається заволодіти власністю компанії.
news-image

ПрАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» звернулася до громадськості з офіційною заявою щодо спроби ПАТ «Проектно-технологічний інститут «Київоргбуд» заволодіти власністю компанії. Офіційна заява розміщена на сайті "Київміськбуду", передає «Є!»

Зокрема, повідомляється, що офіційно ПрАТ «ХК «Київміськбуд» є акціонером ПАТ «ПТІ «Київоргбуд» - компанії належить 36,42% статутного фонду «Київоргбуду». Такий відсоток формує блокуючий пакет акцій, який не дає змоги розкрадати активи вищевказаної компанії.

«Київоргбудом» було оголошено про проведення позачергових загальних зборів акціонерів 28.08.2017 за адресою: Україна, м. Київ, вул. Будіндустрії, буд. 8. Проте ані представники ПрАТ «ХК «Київміськбуд», ані уповноважені особи Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – Комісія) не виявили у зазначений час у вказаному місці слідів проведення загальних зборів", - зазначили у компанії.

Втім, ПАТ «ПТІ «Київоргбуд» повідомило про прийняття позачерговими загальними зборами ПАТ «ПТІ «Київоргбуд» рішення про збільшення статутного капіталу Товариства шляхом розміщення додаткових акцій на суму, що перевищує 10 відсотків статутного капіталу, а саме шляхом додаткового випуску 153 730 071 простих іменних акцій, збільшивши статутний капітал з 388 207,25 грн. до 38 820 725,00 грн.  

"При цьому ринкова вартість однієї акції, відповідно до проведеної оцінки складає 15,42 грн., при номінальній вартості 0,25 грн. Тобто для утримання своєї частити у розмірі 36,42%, номінальна вартість якої після збільшення складатиме 13 998 122,00 грн., «Київміськбуду» доведеться викупити акцій нового випуску на суму понад 863 мільйони гривень, тобто сплатити в 66 разів більше номінальної вартості. При цьому вартість цих акцій, сформована після додаткової емісії, перебільшить статутний капітал «Київргбуду» у понад 22 рази", - пояснюється в заяві.

 

Слід наголосити, що відповідно до розміру пакету акцій емітента ПАТ «ПТІ «Київоргбуд», що належить акціонеру ПрАТ «ХК «Київміськбуд», а саме ‑ 36,42% статутного фонду зазначеного емітента, представник ПрАТ «ХК «Київміськбуд» мав би вирішальний вплив під час голосування з питань, рішення з яких відповідно до ч.5 ст 42 Закону України «Про акціонерні товариства» приймаються більш як трьома чвертями голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у загальних зборах та є власниками голосуючих з відповідного питання акцій, зокрема щодо збільшення статутного капіталу.

Разом з тим, сумарна вартість активів ПАТ «ПТІ «Київоргбуд» відповідно до останньої річної фінансової звітності складає 97,73 мільйони гривень, при цьому дохід відсутній.

«Київміськбудом» направлено відповідні листи до Генеральної прокуратури України, Прокуратури міста Києва, Головного управління Національної поліції Києва та меру Віталію Кличку.

Поліцією щодо викладених фактів вже відкрито кримінальне провадження.

"Наголошуємо, що власником 80% акцій ПрАТ «ХК «Київміськбуд» є Територіальна громада міста Києва, а тому збитки, що можуть бути нанесені незаконними діями ПАТ «ПТІ «Київоргбуд» будуть нанесені в першу чергу місту Києву та його жителям", - йдеться в заяві.