Події
8 вересня 2017
У Великобританії 13-річна дівчинка стала донором органів для 8 людей
Причиною смерті дівчинки стала аневризма мозку.
news-image

Органи раптово померлої 13-річної англійки Джемайми Лейзелл були пересаджені вісьмом різним людям, що є абсолютним рекордом. Причиною смерті дівчинки стала аневризма мозку. Про це повідомляє Evening Standard, інформує «Є!».

Джемайма померла через чотири дні після того, як втратила свідомість у себе вдома ще в березні 2012 року, проте її історія привернула увагу англійської преси тільки зараз. Незадовго до смерті дівчинка розповіла своїм батькам, що підтримує ідею донорства органів. Це сталося після того, як близький друг сім'ї загинув в автокатастрофі.

Батьки Джемайми внесли її до списку донорів органів. В результаті пересадженими різним людям після її смерті виявилися серце, тонка кишка, підшлункова залоза, обидві нирки, обидва легких і печінка дівчинки. Таке число пересаджених від однієї людини органів є рекордним для Великобританії.

"Нам з чоловіком було важко прийняти рішення віддати органи Джемайма, проте ми обоє вирішили, що це правильно, і знали, що вона б це підтримала", - сказала мати школярки Софі Хейзелл.

Батько дівчинки спочатку був проти того, щоб віддавати серце дочки. Однак родина зрозуміла, що прийняла правильне рішення, подивившись телепередачу про хворих дітей, які довго і часто безуспішно очікують пересадки донорських сердець.

Читайте також: В Росії трагічно загинув півторарічний син відомого репера (фото)
Читайте також: У Великобританії винайшли пристрій для боротьби із головними болями