Війна
9 вересня 2017
За минулу добу російські терористи 35 разів відкривали вогонь по українських військових
Також ворог поодиноко застосовував міномети.
news-image

В п’ятницю бойовики 35 разів відкривали вогонь, усі обстріли противника характеризуються як прицільні.

Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО продовжила загострюватись, інформує «Є!», з посиланням на Главком.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, після 18 години російсько-окупаційні угруповання продовжили прицільні обстріли позицій сил АТО в основному на приморському та донецькому напрямках. Також ворог поодиноко застосовував міномети. 

«Так, увечері бойовики двічі відкривали вогонь по наших позиціях неподалік Пісків. За майже двогодинний обстріл ворог випустив понад 20 мін різних калібрів. Також російські найманці били з гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП. Крім того, наприкінці доби під гранатометний вогонь декілька разів потрапили наші укріплення в Авдіївській промзоні та на шахті Бутівка. А близько 18 години у результаті обстрілу з озброєння БМП та зенітної установки українських укріплень на підступах до Семигір’я отримав поранення український військовий», - розповіли у штабі.

На приморському напрямку бойовики застосовували міномети калібру 82 міліметри біля Мар’їнки. З гранатометів відкривали вогонь поблизу Старогнатівки. Стрілецька зброя та великокаліберні кулемети противника працювали по опорних пунктах ЗСУ на околицях Лебединського і Талаківки.

«Близько 22 години внаслідок обстрілу з гранатомету позицій сил АТО біля Водяного ще один наш боєць отримав поранення», - додають у прес-центрі.

 На луганському напрямку факти застосування бойовиками гранатометів двічі зафіксовані біля Кримського та один раз – поблизу Станиці Луганської. 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 35 разів відкривали вогонь по опорних пунктах української армії. Усі обстріли противника характеризуються як прицільні. У результаті бойових дій п’ятеро військових ЗСУ отримали поранення.

Читайте також: Штаб АТО: за день російські найманці 14 раз відкривали вогонь по українських позиціях
Читайте також: За добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, один військовий загинув