Політика
11 вересня 2017
Рабінович пообіцяв не згортати акцію під НБУ до притягнення Гонтаревої та Рожкової до відповідальності
Нардеп повідомив, що учасники мітингу вимагають від силових структур «покінчити з бандою» в стінах НБУ і пояснити, куди поділися їхні банківські вклади.
news-image

Безстрокова акція протесту під Національним банком, яку проводить політична партія «За життя», триватиме до тих пір, поки глава НБУ Валерія Гонтарева та її заступниця Катерина Рожкова не підуть у відставку і не відповідатимуть за свої злочини. Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne завив народний депутат України, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, що також бере участь в акції, передає «Є!»

«Поки не піде бандитська бригада звідси (НБУ, - ред.), ми будемо стояти, і нехай ніхто не розраховує, що ми підемо через день, через два і все забудемо. Ось поки не буде результату, ми будемо тут. А якщо треба буде - і розширимось. Треба - сходимо додому до Рожкової та Гонтаревої. Але вони повинні піти і відповісти за все, що вони вкрали.

Поверніть вкладникам банків гроші. Якщо ви не вмієте, давайте ми вам допоможемо. Тому я пропоную Слідчу комісію. Час Гонтаревої і Рожкової закінчився. Вони все одно відповідатимуть як перші злочинці країни», - підкреслив Вадим Рабінович.

Лідер партії «За життя» повідомив, що, в першу чергу, учасники мітингу вимагають від силових структур «покінчити з бандою» в стінах НБУ і пояснити людям, куди поділися їхні банківські вклади.

«Ми тут стоїмо не тільки через Гонтареву. Це одне з основних наших вимог, але головне інше. Сьогодні пограбовані люди, які втратили гроші, втратили заощадження, чекали якогось результату розслідування діяльності Національного банку, діяльності Гонтаревої, Рожкової, діяльності зниклих мільярдів. А нам тільки щодня говорять одне - треба дофінансування. Рефінансувати треба «Приват» - 160 мільярдів. Скажіть, а люди не потребують рефінансування? У них забрали останнє.

Тому ми будемо стояти тут стільки, скільки треба. Якщо треба, будемо розширювати нашу акцію. Наше перша вимога до силових структур України - покінчити з цією бандою. Підбивати підсумки того, що відбувалося, і пояснити людям, куди вкрали їхні гроші. Ви не маєте права, перебуваючи при владі в Україні, керуючи силовими структурами, не відповісти народу на просте запитання - куди поділися гроші з банків, які лопнули.

Так, банки лопнули, але гроші ж не випарувалися разом з ними. Гроші були переведені по рахунках, по транзакціях, на захід, в офшори, в яхти, вілли й в усе інше. Чому ви на це не реагуєте? Ви, силовики нашої країни. Це вимога номер один», - констатував політик.

Він зазначив, що необхідно створити парламентську комісію з розслідування діяльності Нацбанку, а також закликав приєднатися до акції протесту всіх народних депутатів.

«Я хочу, щоб нас почули керівники в стінах держави - не можна грабувати народ нескінченно. Люди більше вже не можуть терпіти. Людям нема за що жити до кінця місяця. Що ви хочете? Щоб вони вийшли на вулицю? Тому - негайна парламентська комісія з НБУ. Я звертаюся до народних депутатів - вас обирав народ, чому ви не хочете змусити владу зробити слідчу комісію щодо банку. Ви приїдете в свої міста, у вас є виборці, як ви їм в очі будете дивитися? Що ви їм скажете? Що у вас вкрали гроші, а ви мовчите? Тому приєднуйтесь до нас щоранку», - заявив Рабінович.

Також нардеп наголосив на тому, що попри наявність у Національного антикорупційного бюро (НАБУ) всіх необхідних доказів злочинної діяльності Рожкової, вона як і раніше є одним з кандидатів на пост глави НБУ.

«Євген Мураєв ще минулого року передав у НАБУ плівки, на яких досить матеріалів, щоб посадити всю цю бригаду. Чому у них немає часу розглянути плівки, відповісти я не можу. А найстрашніше і цинічне, що Рожкова - один з кандидатів на пост нового глави НБУ. Злодія підвищують для того, щоб він крав ще більше. Люди вимагають повернути їхні гроші, а її підвищують. Можете їй передати, що не підвищать!»- резюмував лідер партії «За життя».
Читайте також: Партія «За життя» розпочала безстрокову акцію протесту під Нацбанком (фото, відео)