Україна
11 вересня 2017
В «Укравтодорі» пропонують зменшити ширину смуг руху у містах
Також розглядається питання зменшення швидкості руху при в'їзді в населені пункти шляхом облаштування засобів її примусового зниження.
news-image
На розгляді в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства знаходиться проект державної будівельної норми, в якій пропонується зменшити ширину смуги руху в містах.
Про це повідомили в прес-службі "Укравтодору", інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.
Як зазначають у відомстві, в проекті ДБН "Споруди транспорту. Вулиці та дороги населених пунктів" ширина смуги руху в містах передбачена на рівні 3 м, житлових вулиць та проїздів - 2,75 м, магістральних доріг у великих містах - 3,5 м. Чинними сьогодні будівельними нормами ширина смуги руху передбачена 3,75 м - для I і II категорій дороги, 3,5 м - для III, 3 м - для IV, а для V категорії ширина проїжджої частини передбачена на рівні 4,5 м без поділу її на смуги руху.
Разом з тим, в населених пунктах, в яких діє обмеження швидкості до 60 км / год, дозволяється звужувати ширину смуги руху до 3,25 м з встановленням дорожніх знаків.
Одночасно, "Укравтодор" розглядає питання зменшення швидкості руху при в'їзді в населені пункти шляхом облаштування засобів її примусового зниження. Для цього будуть використовуватися шику - послідовність тісних звивистих поворотів (зазвичай у формі літери "S") на трасі, які використовуються на міських вулицях для цілеспрямованого уповільнення автомобілів. Це питання зараз вивчається в частині розробки проектних рішень.
Читайте також: У Києві нетерплячі клієнти побили працівників СТО
Читайте також: У Києві на 6 місяців обмежать рух по вул. Борщагівській