Політика
11 вересня 2017
Україна гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин – Клімкін
Він відзначив проблеми з якістю викладання української мови в місцях компактного проживання угорської національної меншини в Україні.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Україна має намір після прийняття Верховною Радою закону "Про освіту" гарантувати вільний розвиток мов національних меншин. Про це він написав у Twitter, інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

"Україна й надалі буде робити все для розвитку української (мови - Ред.) і гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин: це наш обов'язок", - написав Клімкін.

За його словами, вже на поточному тижні Міністерство освіти і науки України надасть детальну інформацію щодо прийнятого закону "Про освіту" та його застосування.

"Працюємо над шляхами втілення, а не емоційною інтерпретацією", - написав міністр.

При цьому він відзначив проблеми з якістю викладання української мови в місцях компактного проживання угорської національної меншини в Україні.

"Є проблеми інтеграції: 75% випускників Берегівського району (Закарпатської області - Ред.) не склали ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання - Ред.) з української мови. Ми повинні покращити ситуацію без втрати якості освіти угорською", - підкреслив Клімкін.
Читайте також: Рабинович міністру Розенко: після прийняття вашої пенсійної реформи вижити люди не зможуть
Читайте також: Клімкін засуджує ядерні випробування КНДР