Суспільство
12 вересня 2017
Людям, які працюють «на ногах» потрібно слідкувати за своїм харчуванням
Для поліпшення циркуляції крові їжте більше горіхів, вони багаті мікроелементами і вітаміном Е.
news-image

Представники професій, які більшу частину робочого дня проводять на ногах, повинні постійно підтримувати організм «легкими» білками і продуктами, багатими на вітамін С.
Про це кореспонденту ГолосUA розповів лікар-терапевт Валентин Тесляр, інформує «Є!».
Головна небезпека для людей, які більшу частину робочого дня проводять «на ногах», - варикозна хвороба. Зовні вона проявляється появою на тілі, особливо ногах, судинної сітки, набряклими «вузлами», набряком кінцівок і роздутими вінками. Все це відбувається через те, що кров застоюється, буквально розтягуючи судини. Проводячи весь час стоячи, такі працівники при цьому мало рухаються і змушені довго стояти нерухомо. Виняток становлять хіба що офіціанти, але тут, як правило, потрібне висока взуття для дівчат). Це може до того ж привести до хвороби суглобів і остеоартрозу колін.
«Щоб звести до мінімуму шкоду від такої зайнятості налягайте на морепродукти, особливо молюсків і ракоподібних. Включайте в раціон морську капусту, а з фруктів і ягід для представників таких професій найбільш корисні чорноплідна горобина та чорна смородина, які «розганяють» кров. Також ці ягоди багаті рутином, цю речовину так і називають «антиварикозна» завдяки її властивостям зменшувати проникність судин. Ну а вітамін С підтримає тонус судин.
Для поліпшення циркуляції крові їжте більше горіхів, вони багаті мікроелементами і вітаміном Е, і не забувайте про цитрусові »- радить лікар.
Фахівець також рекомендує включити в раціон кисломолочні продукти, особливо ряжанку і кефір. Саме з кисломолочних продуктів дорослий організм швидше і в більшій кількості засвоює кальцій.
 Такий раціон продиктований необхідністю постійно підтримувати організм легкозасвоюваними білками (в морепродуктах), які активно бере участь в синтезі еластину, допомагає судинам швидше відновлюватися.

Читайте також: У київському ресторані Salateira троє людей отруїлися морепродуктами