Суспільство
12 вересня 2017
Працівниця Київського історичного архіву викладає фото зі зброєю та підтримує Росію (фото)
Про це розповів користувач архіву Олександр Краковець.
news-image

Користувачі Центрального історичного архіву в Києві виявили співробітницю, яка активно демонструє свої сепаратистські погляди та зневагу до України і її символів.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Про це ТСН.ua розповів користувач архіву Олександр Краковець, секретар правління громадської організації "Інститут генеалогічних досліджень".

За словами Краковця, багато співробітників архіву агресивно поводяться відносно користувачів. А співробітниця читального залу ЦДІАК Вікторія Єрмолаєва, крім того, не приховує свою ненависть до української мови.

"Такі люди, як кажуть, "ватна класика". Коли спілкуєшся українською мовою, це викликає у неї роздратування, зневагу. Вона дуже агресивно поводиться у читальній залі. Особисто мені перешкоджала копіювати документи про моїх предків, аргументуючи це нісенітницею, що в книзі, якій вже 200 років, є персональні дані. Хоча за законом 75 років є межа", - розповів Краковець.

Користувачі архіву також знайшли сторінку Єрмолаєвої у російській соцмережі "Однокласники". На одному з фото вона позує у тільнику з пістолетами, а зверху на фото накладене зображення російського прапору з підписом "Вболіваємо за наших!".

Також Єрмолаєва, яка називає себе у соцмережі "Валькірією", ставить вподобання та ділиться фотографіям і картинкам, які принижують Україну та її національні символи.

Зокрема, серед картинок є мапа України, на якій виділені "Новоросія" і "Малоросія". До речі, місцем народження у Єрмолаєвої вказана Росія.

Директор ЦДІАК Ольга Музичук підтвердила ТСН.ua, що у них дійсно є працівниця з таким ім'ям. Водночас вона відмовилася коментувати погляди Єрмолаєвої, пославшись на захист персональних даних.

Представники ГО "Інститут генеалогічних досліджень" вже направили в СБУ офіційне звернення з проханням перевірити вказану співробітницю ЦДІАК. 

Читайте також: У Вінниці невідомі на мотоциклі підірвали магазин (фото, відео)
Читайте також: У магазині Бердянська продавали футболки із забороненою символікою