Політика
13 вересня 2017
США пригрозили РФ новими санкціями
Штати сподіваються на діалог з Китаєм і Росією.
news-image
Якщо Росія і Китай підтримуватимуть КНДР, США вживатимуть відповідні заходи у вигляді санкцій.

Таку заяву зробила в.о. помічника Держсекретаря США Сьюзан Торнтон, передають «Є!» посилаючись на  "РИА Новости".

Успіх стратегії чинення тиску буде залежати від співпраці з міжнародними партнерами, особливо з Пекіном. Ми продовжуємо працювати з Китаєм і Росією, щоб поліпшити режим дотримання санкцій, але ще багато що потрібно зробити, – зазначила Торнтон.

За її словами, Штати сподіваються на діалог з Китаєм і Росією щодо більшого тиску на Північну Корею. Але у випадку бездіяльності Китаю і Росії США "ясно дали зрозуміти", що будуть використовувати інструменти, якими володіють, зокрема, застосують санкції.

Тільки минулого місяця ми ввели нові санкції проти російських і китайських осіб і організацій, що підтримують КНДР. Ми будемо і надалі вживати заходів на багатосторонній і односторонній основі з метою припинення незаконної діяльності Північної Кореї, – підкреслила Сьюзан Торнтон.

Нагадаємо: за інформацією видання "The Washington Post", Росія постачає у КНДР контрабандні нафту, газ та інші вантажі, які можуть допомогти країні у боротьбі з новими економічними санкціями, накладеними на республіку у зв'язку з розвитком її ядерної програми.