Економіка та бізнес
13 вересня 2017
«Укрзалізниця» інвестує 4 мільярди доларів в оновлення рухомого складу
Пріоритетним завданням буде і оновлення залізничної інфраструктури.
news-image

Стратегія розвитку УЗ до 2021 року передбачає 5,9 мільярда доларів капітальних інвестицій, в тому числі близько 4 мільярдів - на оновлення рухомого складу.

Про це заявив в. о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії, передає «Є!».

Ми бачимо зв'язок обсягів перевезень і стану парку рухомого складу, тому очевидно, що його необхідно інтенсивно оновлювати, оскільки без цього наслідки будуть відчутні на транспортному ринку вже в найближчі 5-7 років, - сказав він.
Інвестиції для оновлення залізничного рухомого складу та інфраструктури необхідні на рівні близько 1 млрд доларів на рік. Згідно із стратегією розвитку Укрзалізниці до 2021 року включно плануємо 5,9 млрд доларів капітальних інвестицій, з яких близько 4 млрд - на оновлення рухомого складу, зокрема модернізацію і придбання нового, - розповів глава компанії.

Він також зазначив, що пріоритетним завданням буде і оновлення залізничної інфраструктури, однак для цього необхідно залучати додаткові фінансові ресурси, оскільки Укрзалізниця - державна монополія.

Також Кравцов акцентував увагу на необхідності переходу на середньостроковий період фінансового планування, принаймні - трирічний.

Кравцов повідомив, що Укрзалізниця буде впроваджувати нову систему тарифоутворення, зокрема механізм довгострокової індексації тарифів на вантажні перевезення на підставі індексу цін виробників промислової продукції.