Суспільство
13 вересня 2017
Президент «Динамо»: Навіщо викликати наших футболістів у збірну України, якщо вони там не грають?
Суркіс: Якщо футболістів "Динамо" викликають у збірну України для кількості, то наступного разу ми будемо на це реагувати жорсткіше.
news-image

Президент київського футбольного клубу "Динамо" в інтерв'ю офіційному виданню команди заявив, що не розуміє, чому гравці клубу не грали в матчі збірної України проти Ісландії 5 вересня в Рейк'явіку, передає «Є!».

Не розумію, навіщо викликати наших футболістів у збірну України, якщо вони там не грають. Ті ж Сидорчук, Гармаш – найкращі виконавці в Україні. А Циганков і Шепелєв могли допомогти молодіжній збірній. Якщо їх викликають для кількості, то наступного разу ми будемо на це реагувати жорстко. Зрозумійте, я вкладаю гроші у футбол, а у збірній сидять розумники (я не маю на увазі Андрія Шевченка), які радять, кого ставити, а кого – ні. Ті ж Гармаш і Сидорчук летіли протягом шести з половиною годин до Ісландії не для того, щоб їх не випустили, коли команда програвала. Невже вони гірші за тих, хто грав? – заявив Суркіс.

На його думку, тренерський штаб збірної України "має розуміти", що "не потрібно смикати футболістів", які перебувають на провідних позиціях у київському "Динамо".

Думаю, ігровий час їм можна було знайти. Кажуть, що проблематично у збірній грають виконавці, які у клубах не мають ігрової практики. А хіба Зінченко її має? Треба ж розумно підходити до цього питання. Я б хотів переговорити з Шевченком щодо цього. Якщо гравці не потрібні – не треба. Такі виконавці з досвідом, як Гармаш, Сидорчук, повернулися психологічно надломленими, оскільки відчувають, що могли допомогти збірній. Упевнений, вони віддали всі сили – тим більше, що грали через два дні на третій, і потрібна була ротація. Не хочу нікого критикувати, зокрема футболістів, які грали, але ми всі відповідаємо за результат збірної, а не тільки тренерський штаб та ФФУ, – сказав президент "Динамо".