Суспільство
13 вересня 2017
Кравцов: Вперше «УЗ» готова обговорювати фінансовий план із бізнесом, а не тільки з владою
Євген Кравцов представив стратегію розвитку «Укрзалізниці» на 2017-2021 роки.
news-image

В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов 12 вересня під час круглого столу з учасниками транспортного ринку по стратегії розвитку компанії представив програму розвитку «УЗ» на 2017-2021 роки, передає «Є!»

Кравцов визначив п'ять головних стратегічних цілей розвитку «УЗ», серед яких: підвищення ефективності корпоративного управління, підвищення економічної ефективності компанії та фінансової стабільності, розвиток якісних вантажних перевезень територією України, а також підвищення привабливості компанії для співробітників і партнерів.

Кравцов зазначив, що корпоративна реформа є ключовим моментом для забезпечення ефективного управління компанією, і вже цього тижня буде проведено тендер на залучення консультанта з-поміж провідних міжнародних компаній, який допоможе реалізувати реформу для «УЗ».

«Цей процес відбувається з тісною співпрацею з ЄБРР і Кабінетом Міністрів України. Я сподіваюся, що буде відповідне рішення уряду протягом наступних кількох тижнів щодо створення координаційного центру з корпоративної реформи «УЗ», - зазначив Кравцов.

Крім того, згідно зі стратегією розвитку «Укрзалізниці» до 2021 року планується 5,9 млрд доларів капітальних інвестицій, з яких 4 млрд доларів піде на оновлення рухомого складу, зокрема модернізацію і придбання нового.

«Щоб оновити залізничний рухомий склад та інфраструктуру, необхідно залучати інвестиції на рівні близько 1 млрд доларів на рік», - додав в.о. глави «Укрзалізниці».

Також Кравцов повідомив, що вперше компанія готова обговорювати фінансовий план з бізнесом, а не тільки владою.

«Ми відкриті для бізнесу у тих напрямках, де здійснюємо модернізацію та капітальні інвестиції. Сподіваємося знайти консенсус. Готові відкрито показати, куди будемо вкладати кошти від індексації тарифів на вантажні перевезення. Готові й надалі абсолютно відкрито обговорювати наші витрати, йти на активний діалог. Нам нема чого приховувати, є три напрямки інвестицій: інфраструктура, персонал, вагони і тяговий рухомий склад. Ми готові працювати спільно з ринком», - зазначив Євген Кравцов.
Читайте також: «Укрзалізниця» інвестує 4 мільярди доларів в оновлення рухомого складу