Події
13 вересня 2017
В Одесі дворняга вигодувала молоком двох кошенят (відео)
Ветеринари кажуть, що такі дива рідко, але трапляються.
news-image

На Одещині дворняга прихистила двох кошенят і так їх полюбила, що в неї раптом з'явилося молоко, тож вона  почала вигодовувати знайд. Власниця собаки дивується, а ветеринари пояснюють, що таке хоча і рідко, але буває — тварина відчула себе матір'ю навіть попри те, що стерилізована, а кошенята тепер не відходять від неї ані на крок, ідеться в сюжеті ТСН, передає «Є!»

П'ятирічна Тусі не лише вигодовує котенят своїм молоком, але, як справжня мати, постійно облизує всиновлених дитинчат та навіть захищає від інших собак на вулиці. Саму дворнягу Тетяна Мельник підібрала на вулиці біля своєї дачі — хтось двічі намагався отруїти тварину. Жінка виходила її, а згодом, коли виносила сміття, у контейнері знайшла ще й двох новонароджених котенят, яких забрала додому, відмила од багнюки та сховала в шафі, аби Тусі не покусала їх.

Але постійно підійматися на другий поверх і підгодовувати їх соскою було важко, тож коробку зі знайдами поставила біля свого ліжка.

"Туся раз – і туди. Я з жахом підходжу, а вона лежить, і так на мене дивиться, просто людськими очима – ну, просто сльози в очах. Стали вони її смоктати, через два дні дивлюся – в неї молочні залози збільшилися", - розповідає власниця тварин.

Ветеринари пояснюють, що в собаки спрацював материнський інстинкт, а гормон пролоктин спровокував вироблення молока.

"Був випадок у нашій практиці, коли в кота з'явилася лактація, і він вигодував кошенят. Тобто особа протилежної статі взагалі", - зізнається ветеринарний лікар Ірина Маципань.