Події
13 вересня 2017
У Києві вдруге за рік затримали «злодія у законі» «Гелу Тбіліського» (відео)
Навесні цього року міграційна служба прийняла рішення про примусове повернення чоловіка до Російської Федерації.
news-image

У квітні цього року правоохоронці обмежили свободу уродженця Грузії, 51-річного громадянина Росії Джошуа Гела, що у кримінальному світі має прізвисько «Гела Тбіліський» і який «кришував» автокрадіїв. Тоді міграційна служба прийняла рішення про примусове повернення чоловіка до Російської Федерації. Нещодавно поліцейські дізналися, що коронований злодій знову у столиці України, передає «Є!» із посиланням на поліцію Києва.

«У минулому він неодноразово судимий за тяжкі злочини (розбої, правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотиків), тож добре знається на кримінальних традиціях і живе за «поняттями». У 1996 році в Москві «Гелу Тбіліського» коронували два відомих у кримінальному світі «злодії у законі», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

В Україні чоловік створив кілька злочинних груп, які займалися крадіжками із автомобілів та викраденням транспортних засобів здебільшого у Києві, Київській області, Миколаєві та Херсоні, а відтак «кришував» їх діяльність.

Крім того, він організовував кримінальні «сходки» і заохочував молодь долучатися до діяльності злочинних груп.

Тоді міграційна служба України прийняла рішення щодо його примусового видворення. Але нещодавно оперативники дізналися: «Гела Тбіліській» знову в Києві.

Під час санкціонованого обшуку можливого місця проживання уродженця Грузії правоохоронці затримали його.

«Працівники поліції встановлюють, яким чином і за якими документами чоловік потрапив на територію нашої держави. Наразі його помістили до Чернігівського пункту тимчасового тримання, вирішуються питання щодо його видворення за межі України. До речі, у спецприймальнику «Гела Тбіліський» зустрівся зі своїм «колегою» – «злодієм у законі» Черая Тенгіз «Тенгугальським», який теж чекає, коли залишить територію України», - зазначив Андрій Крищенко.

 

Читайте також: На Харківщині поштарка зімітувала розбійний напад на себе