Політика
13 вересня 2017
Олександр Горган: «Необхідно збирати позачергову сесію і терміново вирішувати питання дофінансування зарплат вчителям і лікарям»
Для вирішення цих питань депутати обласної ради мають розподілити кошти в сумі 300 мільйонів гривень.
news-image

Губернатор Олександр Горган звернувся до голови Київської обласної ради з проханням скликати позачергову сесію Київської обласної ради для розгляду питань дофінансування, щоб не допустити зростання соціальної напруги в області, передає «Є!»

Через скасування раніше прийнятих рішень під час голосування 5 вересня 2017 року, коли роботу Київської облдержадміністрації було визнано незадовільною, на наступне засідання депутати облради мають зібратися лише 26 жовтня.

У зв’язку з підвищенням тарифних розрядів педагогічних працівників, виникла незабезпеченість по заробітній платі вчителям. Не доведена в повній мірі медична субвенція, також існує додаткова потреба у коштах на комунальні послуги та енергоносії, харчування та медикаменти. У рамках програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» виникла додаткова потреба у коштах для надання адресної допомоги. Вкрай важливим є питання змін по міжбюджетних трансфертах з державного бюджету, зокрема це стосується збільшення низки субвенцій: на підтримку осіб з особливими освітніми потребами, відшкодування вартості лікарських засобів та енергосубвенції.

Для вирішення цих надважливих  питань депутати обласної ради повинні зібратися і розподілити кошти в сумі 300 мільйонів гривень.

«Чинне законодавство передбачає механізми проведення позачергових сесій навіть у випадку, коли керівництво обласної ради відмовляється це робити. Це можна зробити за ініціативи третини депутатів обласної ради, а така кількість – є», - про це наголосив Олександр Горган під час наради з головами райдержадміністрацій, міськими головами (міст обласного значення) та головами об’єднаних територіальних громад, яка відбулася 13 вересня в Петропавлівсько-Борщагівській сільській раді.

Нагадаємо, минулого місяця губернатор Київщини Олександр Горган провів масштабну перевірку інфраструктурних об'єктів області, на ремонт і будівництво яких виділялися бюджетні гроші. В результаті перевірки були виявлені факти розкрадання сотень мільйонів гривень бюджетних коштів про що губернатор заявив на своїй сторінці в Facebook. Наступ на корупційні схеми Київська облдержадміністрація розгорнула спільно з силовими органами, що викликало агресивну реакцію частини депутатів облради. Не вирішивши нагальні проблеми київського регіону депутати розійшлися до чергової сесії обласної ради, яка має відбутися 26 жовтня цього року.

Читайте також: Губернатор Київщини заявляє про факти розкрадання сотень мільйонів гривень обласного бюджету