Політика
14 вересня 2017
У КНДР пообіцяли «втопити» Японію, а США перетворити на «прах та темряву»
Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї у відповідь на шосте ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.
news-image

Північна Корея погрожує використати ядерну зброю, щоб "втопити" Японію, а Сполучені Штати перетворити на "прах та темряву" за підтримку цими країнами резолюції Ради Безпеки ООН щодо нових санкцій. Відповідну заяву розмістило Північнокорейське державне агентство, повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Корейський Азіатсько-Тихоокеанський комітет Пхеньяну, який керує зовнішніми зв'язками та пропагандою КНДР, також закликав розпустити Ради Безпеки ООН, яку він назвав "інструментом зла", що складається з "країн, куплених за гроші", і які діють за наказом США.

"Чотири острови архіпелагу повинні бути потоплені атомною бомбою чучхе. Японія більше не повинна існувати біля нас", - йдеться заяві офіційної інформаційної агенції KCNA.

Раніше Північна Корея у відповідь на нові санкції ООН пообіцяла подвоїти зусилля, спрямовані на боротьбу "із загрозою вторгнення США".

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї, але в резолюцію не включили найжорсткіші заходи, пропоновані адміністрацією президента США.

Рішення про нові санкції було прийнято одноголосно у відповідь на шосте ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.

Читайте також: У зоні АТО українські військові відкривали вогонь на ураження