Події
14 вересня 2017
Смертельний наїзд на дитину у Миколаєві: водій вантажівки не мав прав на керування транспортним засобом (відео)
В матері слідчі досі не можуть взяти покази.
news-image

У Миколаєві машина наїхала на першокласника просто на газоні за багатоповерхівкою. Мати вела 6-річного сина зі школи, хлопчик побіг трохи вперед, і в цю мить на нього раптово почав задом їхати ЗІЛ, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Вантажівка двічі переїхала дитину, поки водій зрозумів, що трапилось. Як з'ясувалось, вантажівка по зеленій зоні заїжджала на будмайданчик, який розгорнувся поруч. І машини там їздять не вперше.

В матері слідчі досі не можуть взяти покази. Її ледь втримали від самогубства. Очевидці кажуть – син загинув в неї на очах. 

 

"Йшли зі школи, він тут побіг. Водій задом здавав. Вона кричить дитині і водієві "Стій!". Водій нічого не чує - кілька разів по ньому проїхав", - розповідають свідки.

На крик жінки збіглися люди. Кажуть – спершу кинувся до дитини і водій. Водія одразу ізолювали патрульні, аби люди не вчинили самосуд. 

"Водій поводився спокійно. Пояснив, що дитина вибігла зненацька і він не встиг помітити, тому що там досить габаритний транспортний засіб і він здавав назад і нібито у сліпій зоні вибіг хлопчик", - повідомила інспектор патрульної поліції Миколаєва Олександра Грідасова.
"Не впевнився у своїй безпеці та допустив зіткнення з пішоходом в зеленій зоні, там де його рух заборонений. Якщо видимість обмежена, він повинен залучити сторонніх осіб, щоб його рух був безпечним", - пояснив інспектор патрульної поліції Миколаєва Сергій Мірошниченко.

Водія затримали. Йому 37 років. Виявилось – він злісний порушник. Раніше вже неодноразово притягувався до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху та був позбавлений права керування. На момент скоєння ДТП чоловік не мав права керувати транспортним засобом, кажуть поліцейські.

Мешканці багатоповерхівки кажуть – такі вантажівки по цьому газону почали їздити регулярно півтора місця тому. Прямують на будмайданчик, поруч з їхнім будинком. Переорали всю зелену зону і зробили її небезпечною.

Потік вантажівок припинився лише після трагедії. Тиша і на будівництві. Поліція тепер перевіряє законність будівельних робіт. Кажуть, що власники відповідатимуть принаймні за те, що не подбали про безпеку проїзду для свого транспорту. Водій затриманий. Йому загрожує до 8 років ув'язнення. 

Читайте також: Смертельна ДТП у Києві: водія розчавив автомобіль, з якого він вилетів (фото)
Читайте також: На Донеччині мати сокирою нанесла численні поранення 8-річному сину