Суспільство
15 вересня 2017
Російський «Первый канал» відмовиться від програми «Жди меня» – ЗМІ
"Жди меня" на "Первому канале" планують закрити.
news-image

Російський "Первый канал" не має наміру продовжувати контракт із телекомпанією "ВІD" на виробництво програми "Жди меня". Про це агентству РБК повідомило джерело на "Первом канале" і підтвердило інше джерело, близьке до переговорів, передає «Є!».

Співрозмовник на телеканалі розповів, що рішення не продовжувати контракт було ухвалено через кадрову політику нової команди програми: після звільнення ведучого "Жди меня" Олександра Галібіна команда не подала кандидатури, яка влаштувала б "Первый канал".

Джерело повідомило агентству, що телекомпанія висувала на роль ведучого, актора і продюсера Сергія Жигунова, але "Первый канал" це відкинув.

Інший співрозмовник сказав РБК, що 15 вересня в ефірі "Первого канала" покажуть повтор одного зі старих випусків "Жди меня", а після цього шоу більше не буде виходити на каналі.

Виробник програми "Телекомпания "ВІD" від коментарів РБК відмовилася, а "Первый канал" не відповів на запит агентства.

Програма "Жди меня" виходить із 1998 року. Спочатку її транслював телеканал РТР (зараз "Россия 1"), а з 1999 року – ОРТ (нині "Первый канал"). Її присвячено пошуку зниклих людей і тих, хто втратив одне одного. На сайті "Жди меня" наводять дані про більше ніж 200 тис. осіб, знайдених за допомогою програми.

Провідними в різний час були російські артисти Ігор Кваша, Марія Шукшина, Михайло Єфремов, Олександр Домогаров, Єгор Бероєв і Чулпан Хаматова.