Події
15 вересня 2017
У Європарламенті заплановано проведення конференції проросійськи налаштованих представників ЗМІ з питань «свободи слова в Україні»
Захід запланований на 27 вересня.
news-image

В одному з конференц-залів Європарламенту (Брюссель) 27 вересня заплановано проведення за таємної підтримки держструктур РФ конференції проросійськи налаштованих представників ЗМІ та блогерів з питань «стану свободи слова в Україні». Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Дмитро Тимчук, посилаючись на одного з колишніх керівників ГО «Молоді регіони» С.Хіжняка, який ховається на території Росії. За словами нардепа, Хіжняк повідомив про заплановану конференцію у своєму оточенні, передає «Є!»

"За словами Хижняка, офіційними організаторами конференції є депутати Європарламенту Тетяна Жданок (Tatjana Zdanok, представник Латвії, член депутатської фракції «Зелених та Європейського вільного альянсу», кол. член «Всесвітньої координаційної ради російських співвітчизників, які проживають за кордоном»), Їржі Машталка (Jiri Mastalka, громадянин Чехії, член Комуністичної партії Чехії, представник Європарламенту по зв'язках з РФ), Хав'єр Каус (Javier Couso, громадянин Іспанії, член політичної партії «Об'єднані ліві») і Андрій Мамикін (Andrejs Mamikins, громадянин Латвії, член партії «Згода»), координатором заходу є глава німецької партії «Єдність» Дмитро Ремпель (громадянин ФРН), який, за словами С.Хіжняка, тривалий час співпрацює з представниками адміністрації президента РФ", - написав Дмитро Тимчук.

За словами Хіжняка, для участі в даному заході планується запросити блогерів Р.Коцабу і Т.Монтян, а також Р. Кузьміна (колишній заступник Генерального прокурора України при Януковичі).