Суспільство
15 вересня 2017
«Поклонську - в президенти!»: є партія, що готова висунути екс-прокурорку на головну посаду в РФ
Проте Поклонська заявила, що бачить лише одного кандидата на президентську посаду.
news-image

Монархічна партія має намір підтримати на виборах президента Росії депутата Держдуми Наталію Поклонську («Єдина Росія»), якщо вона висуне свою кандидатуру, заявив засновник руху Антон Баков, передає «Є!» із посиланням на РИА Новости.

«Якщо вона [Поклонська] буде висуватися, ми готові її висунути від нашої партії», - сказав Баков.

Він додав, що має намір в найближчі кілька днів зателефонувати Поклонської та обговорити це питання.
Баков підкреслив, що Монархічна партія «дуже б хотіла взяти участь у президентській кампанії».

На запит журналістів щодо виборчих планів, Наталя Поклонська заявила, що не планує балотуватися на пост президента РФ навіть за підтримки її кандидатури монархічною партією.

"Для мене є один кандидат. Це наш президент Володимир Володимирович Путін", - заявила Поклонська, відповідаючи на питання, чи планує вона висувати свою кандидатуру у зв'язку з такою підтримкою.

Монархічну партію, яка проголошує своєю метою встановлення в країні конституційної монархії, Баков зареєстрував у 2012 році. До цього він перебував і в «Єдиній Росії», і в «Союзі правих сил». На початку лютого мільйонер заявив про бажання відродити імперію Романових на островах тихоокеанської Республіки Кірибаті.

Вибори президента РФ відбудуться в березні 2018 року. Чинний лідер країни Володимир Путін має право балотуватися, однак він поки не оголосив про такий намір. Подібні плани є у лідера ЛДПР Володимира Жириновського, бізнесмена Сергія Полонського. Свою участь у виборах не виключає також голова КПРФ Геннадій Зюганов.

Читайте також: Поклонську слід відправити на психіатричну експертизу, – російський письменник