Політика
17 вересня 2017
Звільнення українських заручників і політв'язнів буде одним із ключових питань в ООН, - Порошенко
Президент України Петро Порошенко 18-21 вересня здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки.
news-image
Президент України Петро Порошенко має намір порушити питання звільнення українських заручників і політв’язнів під час свого візиту до США на сесію Генеральної Асамблеї ООН.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

"Питання звільнення українських заручників і політв'язнів буде одним із ключових під час мого візиту до США на 72-у сесію Генеральної Асамблеї ООН", - написав Президент.

Він нагадав, що "рівно рік тому ми звільнили нашого Героя Володимира Жемчугова".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 18-21 вересня здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки з метою участі у 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Там він виступить з промовою у ході загальних дебатів Генасамблеї, візьме участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях.

Володимир Жемчугов у 2014-2015 роках провів на окупованих територіях 30 спецоперацій. 29 вересня 2015 року Жемчугов підірвався на розтяжці, отримав важкі поранення - втратив кисті обох рук і зір. Бойовики захопили його у непритомному стані. Жемчугова довгий час тримали в Луганському СІЗО, допитували.

17 вересня 2016 року за безпосередньої участі Президента України Володимир Жемчугов був звільнений з полону бойовиків.

Читайте також: Порошенко підписав указ про соціальний захист дітей загиблих журналістів