Світ
18 вересня 2017
В лікарні у вені дитини залишили частину катетера, що з потоком крові перемістилась в порожнину правого шлуночка серця
Фрагмент катетера залишався у вені кілька років.
news-image

Суд стягнув з лікарні №23 міста Ялуторовська Тюменської області (Росія) 300 тис. рублів компенсації після того як з'ясувалося, що в 2009 році в цій клініці медсестра залишила в вені немовляти фрагмент катетера, який перемістився по кровоносних судинах у правий шлуночок серця і був виявлений там при проведенні ехокардіографії у 2016 році. Про це повідомили в понеділок в прес-службі прокуратури регіону, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

"Встановлено, що 19 грудня 2009 року 11-місячна дівчинка була госпіталізована у відділення реанімації лікарні, дитині було встановлено катетер в ліву підключичну вену. При видаленні катетера медсестра в порушення методики відрізала надкожну його частину, при цьому фрагмент катетера залишився в лівій підключичній вені.

Протягом декількох років фрагмент катетера залишався на місці, а надалі з потоком крові перемістився в порожнину правого шлуночка серця дитини, де і був виявлений при проведенні ехокардіографії в травні 2016 року", - говориться в повідомленні.

Наявність стороннього тіла в серце дитини стала показанням для його видалення. У травні - липні 2016 року в «Обласній клінічній лікарні № 1»  дитині було проведено 3 операції на серці з видалення катетера, дві з них на відкритому серці з переливанням донорської крові.

У лютому 2017 року мати постраждалої дівчинки звернулася в Ялуторівську міжрайонну прокуратуру з проханням допомогти стягнути компенсацію моральної шкоди з Обласної лікарні № 23.

За даними прес-служби, Ялуторовський районний суд задовольнив позов прокурора і стягнув з лікарні на користь неповнолітньої пацієнтки 300 тис. рублів як компенсацію шкоди здоров'ю.

"Згідно з висновком судово-медичної експертизи, міграція фрагмента катетера в правий шлуночок серця створила реальну загрозу розвитку ускладнень, а також виникнення механічних пошкоджень стінок серця і клапанів, що є небезпечним для життя і розцінюється як тяжке ушкодження, заподіяне здоров'ю неповнолітньої", - повідомили в прес-службі прокуратури.
Читайте також: Суд сьогодні оголосить вирок у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі