Суспільство
18 вересня 2017
Помер оперний співак Зураб Соткілава
Народному артисту СРСР було 80 років.
news-image

Оперний співак, народний артист СРСР Зураб Соткілава помер в понеділок у Москві у віці 80 років. Про це ТАРС повідомив генеральний директор Большого театру Володимир Урін, передає «Є!»

"Помер Зураб Лаврентійович Соткилава, чудовий артист Большого театру. У нього була важка хвороба, з якою він боровся до кінця", - сказав Урін.

Про час прощання і похорону буде повідомлено додатково.

Радянський, грузинський і російський оперний співак Зураб Соткілава народився 12 березня 1937 в Сухумі, він закінчив гірничо-геологічний факультет Тбіліського політехнічного інституту, після чого вступив до Тбіліської консерваторії.

Творчий шлях співака почався в Тбілісі в Грузинському театрі опери та балету ім. Паліашвілі, потім Соткилава стажувався в міланському Ла Скала. У 1960 - 1970 роках Соткилава здобув перемогу на кількох міжнародних конкурсах. У 1973 році артист дебютував на сцені Большого театру в опері Бізе "Кармен", після чого був прийнятий в трупу і незабаром став провідним солістом.

Соткилава - визнаний виконавець партій Хозе, Манріко, Каварадоссі, Радамеса, Водемона, Індійського гостя тощо.

Співак був обраний почесним академіком Болонської академії мистецтв "за тонку і глибоку інтерпретацію творів Верді", неодноразово виступав у кращих театрах світу. За багаторічну діяльність Зураб Соткілава відзначений багатьма високими нагородами.

Читайте також: В лікарні у вені дитини залишили частину катетера, що з потоком крові перемістилась в порожнину правого шлуночка серця