Політика
18 вересня 2017
Колишній комбат «Айдара» Мельничук просить правоохоронців перевірити керівника Державіаслужби (документ)
За інформацією сайту "Антикор", "Державіаслужба стала ще більше, ніж раніше примушувати українські авіакомпанії платити Росії за так зване продовження ресурсу у розробника".
news-image

Депутат Верховної Ради, колишній командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук просить правоохоронні органи перевірити дії керівника Державної авіаційної служби Олександра Більчука на предмет порушення санкційного законодавства. Про це йдеться в депутатських запитах на адресу Голови Служби безпеки Василя Грицака, Генерального прокурора Юрія Луценка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Приводом для запитів послужило розслідування, опубліковане на сайті "Антикор" під заголовком "Чому в Державіаслужбі люблять агресора і не помічають "тіньову авіацію?"

Як зазначається в матеріалі-розслідуванні, "Український авіапарк майже цілком складається з мотлоху. Пасажири літають на б/ушних Boeing і Airbus, вантажі перевозять старими Іл-76. Старезні літаки так званої малої авіації потрапляють в країну як ... музейні експонати. І потім перетворюються в "тіньову авіацію" для перекидання контрабандних сигарет і мігрантів до Європи. Державіаслужба тим часом стурбована ... примусом авіакомпаній до заочного техогляду в Росії ".

Ще в 2015 році "Дзеркало тижня" в статті "Заочний техогляд у агресора" писало про те, що "Україна платить Росії за продовження терміну експлуатації повітряних суден. При цьому достовірність документації та якість робіт українською стороною не контролюється...".

На сьогоднішній день, за інформацією сайту "Антикор", "Державіаслужба стала ще більше, ніж раніше примушувати українські авіакомпанії платити Росії за так зване продовження ресурсу у розробника. І ця тенденція збереглася, незважаючи на санкції".

"Треба розуміти так, що і міністра інфраструктури і спецслужби влаштовує ситуація, при якій авіаринок України регулюється з Москви?", - задається запитанням голова правління громадської організації "Національний антикорупційний союз" Андрій Володкевич.

Довідка: До компетенції Державіаслужби (ГАС) входять всі питання регулювання авіаринку і безпеки польотів. Від видачі сертифікатів льотної придатності на повітряні судна та аудиту техобслуговування до встановлення правил розподілу пасажирських маршрутів між авіакомпаніями.