Події
18 вересня 2017
У київській гімназії отруїлося троє дітей
Зараз всі діти перебувають в задовільному стані.
news-image

У гімназії №59 у Голосіївському районі Києва зареєстровано три випадки отруєння. Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"У нас зареєстровано три випадки гострої кишкової інфекції - одна дитина госпіталізована, решта лікуються вдома", - заявив Рубан.

За його словами, за медичною допомогою минулого тижня звернулось 9 дітей, у 6 з яких діагноз кишкової інфекції не підтвердився. Причину отруєння дітей досі встановлюють.

"Є спільні фактори, які об'єднують усіх дітей - це продукти харчування в харчоблоці, які вживали всі діти - компоти і рибні котлети, але причину можна буде встановити тільки після отримання результатів", - зазначив начальник Держпродспоживслужби.

Він також зазначив, що зараз всі діти перебувають в задовільному стані. Лише в одної дитини, яку було госпіталізовано, отруєння середньої тяжкості. Решта - на домашньому лікуванні.

Як повідомляв УНН, в Україні діти стають жертвами антисанітарії і неякісного харчування утричі частіше за дорослих. Проте, за словами нардепа С.Тригубенка, чиновники Держпродспоживслужби відмовляються брати на себе за це відповідальність. Контролюючий орган обмежується “проведенням нарад” і закликами українців “бути уважними”.

"Брати на себе відповідальність за ситуацію в країні, чиновники вперто відмовляються. Більше того, вони не поспішають визнавати, що їх бездіяльність - не просто не корисна для суспільства, вона - злочинна, і несе збитки ціною в людське здоров'я. Тому, я вкотре закликаю Уряд відреагувати не лише на безкарність і безконтрольність на споживчому ринку України, але й вжити заходів щодо посилення контролю за тим, як і чому профільні відомства не виконують належних їм функцій!" - закликав він.
Читайте також: «Нам наказали стрибати»: постраждалі унаслідок пожежі у дитячому таборі в Одесі розповіли про пережите (відео)
Читайте також: У ЄС немає школи з навчанням всіх предметів українською мовою - Гриневич