Події
18 вересня 2017
На Черкащині оголосили надзвичайну ситуацію через горіння торфу
У випадку зміни напрямку вітру в населених пунктах Ірдинь, Білозір'я та Дубіївка можливе задимлення повітря.
news-image

У випадку зміни напрямку вітру в населених пунктах Ірдинь, Білозір'я та Дубіївка можливе задимлення повітря, попереджають в ДСНС

У Черкаській області рятувальники ліквідовують пожежу торфу. Місцева влада оголосила надзвичайну ситуацію.

Про це повідомляє Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області, інформує «Є!», з посиланням на Главком.

Зазначається, що 17 травня загорілася суха трава в районі селища Ірдинь, в адміністративних межах Білозірської сільської ради.

«Через велику площу загоряння та появу осередків горіння на торфополях, в Ірдині відбулось виїзне засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами робочої поїздки 18 вересня рішенням комісії з ТЕБ та НС було оголошено надзвичайну ситуацію», - йдеться у повідомленні.

За даними ДСНС, на місці події виявлені осередки згорілої сухої рослинності на площі близько 51 га. Також зафіксовані осередки загоряння торф’яного грунту.

Станом на 15 годину 18 вересня в районі селища Ірдинь розгорнуто постійно діючий зведений загін, до складу якого увійшли 4 підрозділи управління ДСНС з обласного центру, а також пожежні розрахунки з Білозірського та Дубіївського лісництв та місцева пожежна команда з селища Ірдинь.

Загалом на місці проведення робіт сконцентроване угрупування сил, до якого входять 16 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 38 осіб.

«Для відновлення роботи спеціальних насосів Державного підприємства «Черкаситорф» на місці працюють робочі групи обленерго. По завершенню робіт, для змочування торфополів з‘явиться можливість підняти в меліоративних каналах рівень води», - зазначається в повідомленні.

Для обмеження перебування в небезпечній зоні сторонніх осіб, представниками поліції навколо місця пожежі перекриті усі автомобільні та пішохідні шляхи.

У випадку зміни напрямку вітру в населених пунктах Ірдинь, Білозір'я та Дубіївка можливе задимлення повітря, попереджають в ДСНС.

Як зазначають у відомстві, до таких загорянь з настанням часу осінніх польових робіт та сезону полювання часто призводить людський фактор. Зокрема, мисливці, рибалки і туристи, які відпочивають в екосистемах, а також власники приватних домогосподарств, сільгоспвиробники, які розкладають багаття, випалюють на відкритих територіях суху траву, а на полях стерню та пожнивні рештки.

Читайте також: Директора табору «Вікторія» взяли під варту без можливості застави
Читайте також: У Києві рятувальники витягли із вогню двох собак