Події
19 вересня 2017
«Продавець із ножем в руках пішла на нападника»: у Києві судитимуть неповнолітніх розбійників
Підлітки тримали у страху продавців магазинів на Борщагівці.
news-image

Майже місяць група неповнолітніх нападників тримала у страху продавців магазинів на Борщагівці. Правоохоронці затримали п’ятьох фігурантів та організатора злочинної групи, передає «Є!» із посиланням на поліцію Києва.

"Після вчинення першого нападу найстаршому з них виповнилося 18 років - саме він організував своїх знайомих на вчинення розбоїв та вказував їхні ролі. Місця збору були заздалегідь обумовлені, «керівник» кожному конкретно надавав чіткі інструкції.

До магазину заходили двоє чи троє учасників, а інші чекали на вулиці. При цьому вони не давали іншим покупцям зайти до торговельного закладу. Із собою завжди брали ножі, в деяких випадках був пістолет і електрошокер", - розповіли в поліції.

Як розповіли правоохоронці, перший напад розбійники скоїли наприкінці серпня, коли, погрожуючи ножем продавцю продуктового магазину, забрали виручку із каси. Наступний епізод скоїли за таким же сценарієм. Втрете продавця притисли до холодильника і погрожували фізичною розправою.

"Наступного разу взяли «на справу» травматичний пістолет. Саме із цим пістолетом вони намагалися пограбувати ще один магазин, але продавець, яка в той час різала сосиски, із ножем в руках пішла на нападника. Хлопець не наважився застосувати зброю, кинув її і втік із місця. Правоохоронці вилучили пістолет і направили на експертизу", - йдеться в повідомленні прес-служби поліції.

Останнього разу продавця вдарили електрошокером. А коли злочинці втікали - то були затримані правоохоронцями.

Потерпілі під час проведення слідчих дій вказували на нападників.

Загальна сума, якою малолітні злочинці заволоділи завдяки розбійним нападам, становить близько 30 тисяч гривень.

Слідчим відділом проводилося досудове розслідування за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. На теперішній час воно закінчено і матеріали направлено до суду. За санкцією цієї статті підліткам та їхньому ватажку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У поліції зазначили, що найактивнішого учасника групи тривалий час розшукували, адже він переховувався від слідства та суду. Саме тому матеріали відносно нього були виділені в окреме кримінальне провадження. Зараз він надає свідчення у суді.

Читайте також: Патрульні відтягли непритомного чоловіка з колії, через 2 хвилини там проїхав поїзд