Спорт
19 вересня 2017
Білоруска виступатиме за збірну України з біатлону
Зараз біатлоністка Дарія Блашко знаходиться в процесі оформлення громадянства.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Xsport.

Президент федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про майбутнє білоруської спортсменки Дарії Блашко.

"Так, дійсно, Дар'я Блашко прийняла рішення, що вона буде переходити в збірну України. Її не включили до складу білоруської збірної, не було нормальної фінансової підтримки, тому вона вирішила шукати собі притулок в іншому місці. Її особистий тренер Володимир Махлай. Колись працював у нас, ми його добре знаємо. Вони звернулися до нас з проханням про зміну громадянства, ми її розглянули і прийняли рішення. Зараз вона готується з резервною командою, за приватні гроші, які виділяє спортивний клуб, за який вона виступала на чемпіонаті Німеччини.

В офіційних стартах поки що вона не зможе виступати. На даний момент Блашко знаходиться в стані оформлення громадянства, і як тільки будуть готові документи, ми звернемося до білоруської федерації з офіційним листом, а далі будемо чекати відповіді", - сказав Бринзак.

За інформацією джерела, у разі відмови з боку білоруської федерації спортсменку чекає дворічний карантин. А це означає, що Дарина зможе відновити виступи на офіційних стартах лише в кінці 2019 року. Втім, як неодноразово заявляв особистий тренер Дар'ї, їх загальна мета - Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні. На той момент біатлоністці буде 26 років.