Події
20 вересня 2017
В автомобілях BMW смартфон може замінити ключі
Основним бар’єром на шляху заміни ключів на смартфон є необхідність постійно тримати активним мобільний інтернет.
news-image

Член правління BMW, який відповідає за продажі, розповів, що автовиробник вивчає можливість відмови від звичних ключів для автомобілів.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Традиційні ключі, вважають у компанії, вже не потрібні, бо кожен власник авто має смартфон. Замість них планують впровадити додаток для смартфона, – цитує TechToday член правління компанії Ієн Робертсона.
«Чесно, як багато людей потребують ключі? – запитує Робертсон. – Вони їх ніколи не виймають з кишені. Тому навіщо їх носити із собою? Ми розглядаємо іншу можливість, а також те, наскільки її можна втілити».

 Попередньо відомо, що ключі замінить фірмовий додаток BMW App. Ця програма дозволяє дистанційно відмикати двері автомобіля.

Основним бар’єром на шляху заміни ключів на смартфон є необхідність постійно тримати активним мобільний інтернет. Розглядаються також варіанти використання технологій бездротового зв’язку близького радіусу дії, такі як Bluetooth LE чи NFC. У Tesla Model 3, наприклад, використовують саме дві останні технології для відмикання та активації автомобіля.

Читайте також: У Дніпрі дівчина під час руху випала із маршрутки: стан потерпілої та подробиці інциденту (відео)