Суспільство
20 вересня 2017
Медичні послуги, які надаються на первинній ланці, після старту медреформи будуть безкоштовними для пацієнтів
Середній базовий тариф на одного пацієнта на первинній ланці становитиме 370 грн на рік.
news-image

Про це на брифінгу у середу, 20 вересня, заявляє в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.

"Як Верховна Рада проголосує за законопроекти щодо реформи фінансування системи охорони здоров'я, на первинній ланці послуги, коли буде підпис на декларації і лікаря, і пацієнта, будуть надаватися безкоштовно", - заявила Супрун.

При цьому, середній базовий тариф на одного пацієнта на первинній ланці становитиме 370 грн на рік. 

Окрім того, як повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, із запровадженням нової системи на первинній ланці така послуга, як виклик лікаря додому, залишається. Разом з тим, лікар самостійно приймати рішення щодо доцільності візиту до пацієнта.

8 червня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект щодо проведення медичної реформи в державі. У другому читанні законопроект №6327 щодо медреформи має бути розглянуто парламентом восени. Реформа складатиметься з трьох етапів й розрахована на три роки.

За підрахунками МОЗ, лікар первинної ланки з 2 тис. пацієнтів отримуватиме на рік на свою практику близько 700 тис. гривен на рік.

Головний критик медреформи нардеп Ольга Богомолець вважає, що ухваленням закону про медреформу парламент офіційно позбавляє громадян доступу до лікарень у разі відсутності грошей.

Читайте також:Супрун радить уже шукати сімейних лікарів