Суспільство
20 вересня 2017
Луценко обіцяє відсторонити прокурора, який підписав матеріали «справи 2 травня»
Прокуратура наступного тижня звернеться у цій справі до апеляційного суду.
news-image
Після того, як було порушено справу щодо подій 2 травня в Одесі, у 2015 році погано підготовані матеріали справи підписав перед подачею до суду прокурор, який все ще працює в Генпрокуратурі, однак наступного тижня він буде відсторонений від посади.

Про це у середу на брифінгу у Запоріжжі сказав генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Цю справу вів слідчий Міністерства внутрішніх справ, який пізніше звільнився за пенсією. Процесуальне керівництво здійснював прокурор Генпрокуратури України, який звільнений. Після стадії ознайомлення з матеріалами справи, самі матеріали формально підписав прокурор, який зараз працює в ГПУ. Він наступного тижня буде відсторонений від займаної посади, і спеціальний підрозділ буде проводити розслідування щодо причин такого рішення, - сказав Луценко.

Він також розповів, що матеріали, які у 2015 році під керівництвом тодішнього заступника генпрокурора передали за підписом тодішніх працівників прокуратури до суду, не містили доказової бази, але натомість у них було допущено кілька грубих порушень чинного Кримінально-процесуального кодексу.

Саме тому, на думку Луценка, “по цій справі довести вину активістів “русской весни”, у тому числі громадян Росії, є неможливо”.

Генпрокурор додав, що коли йому доповіли про ситуацію, він дав команду обласній прокуратурі зібрати більшу доказову базу, після чого до суду було подано матеріали додаткового обвинувачення, але суд відхилив їх.

Він сказав, що одночасно «суд вивів з групи прокурорів, які добре володіли всіма матеріалами справи».

Насамкінець Луценко вкотре наголосив, що прокуратура наступного тижня звернеться у цій справі до апеляційного суду.