Політика
20 вересня 2017
У Мінську українська сторона озвучила головні вимоги
Засідання тристоронньої контактної групи в Мінську.
news-image

Повернути Дебальцеве вимагає Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. Це один із пунктів Меморандуму, прийнятого у вересні 2014 року, до якого прагне повернутись українська сторона.

Про це повідомила прес-секретар представника української сторони Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Окрім повернення Дебальцева, у документі йдеться про створення зон безпеки вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону. На півдні Донецької області має бути район, вільний від важкого озброєння і військової техніки. Мова йде про населені пункти Кальміуське, Кумачове, Новоазовськ та Саханка.

Українські представники, за словами Дарки Оліфер, вимагали від Росії припинити визнання так званих "документів ОРДЛО" та переглянути питання звільнення заручників.

У рамках гуманітарної підгрупи українська сторона передала представникам ОРДЛО своє бачення умов звільнення українських заручників, – зазначила Дарка Оліфер.

Також українські представники вкотре закликали допустити міжнародних експертів до підтоплених шахт на окупованих територіях. Це мали зробити ще торік, втім терористи проігнорували домовленість.