Світ
22 вересня 2017
Франція відмовилася визнати представництво ДНР в Марселі
Франція відмовилася офіційно визнати представництво самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР), яке відкриється в Марселі в кінці вересня.
news-image

Франція відмовилася офіційно визнати представництво самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР), яке відкриється в Марселі в кінці вересня. Про це повідомляється на сайті посольства Франції в Україні.

Про це інформує «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"Так званий "представницький центр у Франції Донецької Народної Республіки" зареєстрований в статусі громадського об'єднання відповідно до Закону 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу", - йдеться в повідомленні. У посольстві зазначили, що це об'єднання "не має дипломатичного статусу і не може отримати пов'язаних з ним привілеїв та імунітетів".

У повідомленні підкреслюється, що позиція французької влади залишається незмінною. "Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької і Луганської областей, з якими ми не маємо відносин", - йдеться в повідомленні.

"Не дивлячись на те, що мета об'єднання є незаконною, Міністерство Європи і закордонних справ направили відповідну інформацію прокурору Республіки", - наголошується в повідомленні. У посольстві додали, що Франція спільно з Німеччиною задіяні в рамках Нормандського формату "для пошуку мирного політичного і тривалого рішення цієї кризи".

Про те, що в Марселі відкриють представницький центр ДНР повідомило Донецьке агентство новин 21 вересня. Відкриття заплановано на 25 вересня. За інформацією агентства, центр "виконуватиме представницькі функції, сприяти зміцненню міжнародного іміджу ДНР, розширенню економічних та соціокультурних зв'язків".

Читайте також:У США допитають керівництво Twitter через російську пропаганду