Політика
22 вересня 2017
Гройсман погрожує звільнити керівника Антимонопольного комітету
За словами прем'єр-міністра, АМКУ заважає боротися із контрабандою.
news-image

Голова уряду Володимир Гройсман може поставити питання про звільнення керівника Антимонопольного комітету. Про це прем'єр-міністр заявив сьогодні під час пленарного засідання у Верховній Раді, передає кореспондент «Є!»

"Ми маємо побороти контрабанду на митниці, бо обсяг тіньових коштів там сягає від 25 до 50 млрд гривень.
Саме цього року зусиллями Державної прикордонної служби та особисто її керівника Мирослава Продана нам вдасться мобілізувати від цих платежів додатково 50 млрд в бюджет України. Але все це треба зробити системно. Тобто, нам потрібне нове обладнання на митницях, сканери тощо", - сказав Володимир Гройсман.
Він повідомив, що ДПС оголосила тендер на проведення закупівель сканерів, втім тендер було скасовано рішенням АМКУ.
"Ми маємо зробити рентген на всіх кордонах держави, щоб зрозуміти, які товари та по яких цінах потрапляють в Україну. Але Антимонопольний комітет вчора або позавчора взагалі скасував цей тендер. Це можна назвати злочином проти нашої держави, проти надходжень до державного бюджету. Це злочин, який прикриває контрабанду в країні, і не дає нам ефективно боротися проти неї", - заявив Володимир Гройсман.
Він пообіцяв розібратися у ситуації, що склалася в Антимонопольному комітеті
"Якщо я побачу змову, про яку говорить сьогодні вся країна,  що Антимонопольний комітет став другою тендерною палатою в країні, я буду ставити питання про звільнення керівника АМКУ зі всіма його поплічниками для того, щоб навести лад в державних закупівлях. Ми з вами зробили дуже якісну систему закупівель ProZorro, а тепер нам створюють другу тендерну палату, яка є абсолютним зловживанням та корупцією в нашій країні", - наголосив прем'єр-міністр та попросив підтримки у нардепів.
"Треба побороти це зло раз і назавжди", - підсумував Володимир Гройсман.