Суспільство
27 січня 2015
"Ответочка": Жириновський вимагає від МЗС РФ оголосити Україну країною-агресором
За словами лідера ЛДПР, партія не раз зверталася до МЗС РФ з аналогічним проханням, але після сьогоднішньої заяви Ради готовий зробити це знову.
news-image

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський в ефірі «Російської служби новин» зажадав визнати Україну країною-агресором, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на РСН.

 На думку політика, такою має стати відповідь на те, що Верховна рада оголосила агресором Росію. При цьому Жириновський зазначив, що подібні рішення і заяви в РФ приймають МЗС і керівництво країни.

За словами лідера ЛДПР, партія не раз зверталася до міністерства з аналогічним проханням, але Жириновський після сьогоднішньої заяви Ради готовий зробити це знову.

«Україна веде справжню війну. Задіяні ракети, БТРи, заборонену зброю, а в громадянській війні важку зброю не застосовують. Ми вже зверталися і ще раз це зробимо, щоб загострити увагу на цій проблемі », - заявив Жириновський

Він висловив упевненість в тому, що Росія повинна запустити правовий процес визнання України країною-агресором.

«ДНР і ЛНР вважають себе відокремленими від Києва і будь-які спроби силового впливу - це агресія з боку України», - додав лідер ЛДПР.

Він також нагадав, що за час конфлікту в Донбасі снаряди силовиків не раз потрапляли на територію Росії.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада оголосила РФ країною-агресором. Українські депутати закликали зробити те ж саме парламенти іноземних держав та міжнародні організації. Крім цього, Рада запропонувала посилити тиск на Москву, а самопроголошені ДНР і ЛНР визнати терористичними організаціями. За таке рішення на позачерговому засіданні проголосував 271 депутат.