Суспільство
23 вересня 2017
Чи потрібен українським авто техпаспорт для в'їзду у ЄС: важливий коментар Мінінфраструктури
Про наявність документу про технічний огляд.
news-image

Міністерство інфраструктури України офіційно спростувало інформацію про необхідність талона про проходження технічного огляду для в'їзду у країни ЄС з 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Є!».

Інформація щодо заборони в’їзду громадян на приватних автомобілях на територію ЄС з 2018 року без документу про технічний огляд не відповідає дійсності, – пояснили у міністерстві.

Мінінфраструктури додало, що просить вибачення за некоректне подання інформації про дату введення обов'язкового технічного огляду транспортних засобів.

Наявність документу про технічний огляд під час перетину державного кордону України з країнами ЄС стане обов’язковим після прийняття Верховною Радою проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони" та набуття законом чинності у встановленому порядку.