Економіка та бізнес
23 вересня 2017
Ярославський закликав Порошенка вивести гральний бізнес із тіні
Ярославський: У тіні грального бізнесу крутиться майже 0 млн.
news-image

Президент інвестиційної групи DCH, бізнесмен і колишній власник футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський переконаний, що в Україні для боротьби з корупцією необхідно детінізувати гральний бізнес. Про це він заявив 22 вересня в Харкові, виступаючи на ІХ Міжнародному економічному форумі, повідомляють "Українські новини".

Бізнесмен під час пленарного засідання форуму попросив секретаря Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна передати президенту України Петру Порошенку письмову пропозицію щодо законодавчого врегулювання грального бізнесу.

Ми знаємо, у тіні грального бізнесу крутиться майже 0 млн, таких необхідних нашому бюджету, – сказав Ярославський.

Пізніше, на брифінгу, він додав, що порушує тему законодавчого врегулювання грального бізнесу в Україні вже третій рік поспіль.

На минулорічному форумі я звертався до депутатів, які тут присутні. Цього разу я вже вирішив залишити слід, написати папір. Як це виглядатиме? Як депутати оберуть – так воно й буде. Основна мета – витягнути гроші з тіні, щоб вони не розходилися по кишенях корупціонерів та шахраїв усяких. І ми ж говоримо про боротьбу з корупцією. То де ж результати цієї боротьби з корупцією? Ми ж нікуди не підемо від грального бізнесу, – зазначив бізнесмен.

На його думку, доцільніше було б дозволити гральний бізнес у готелях високої категорії, щоб не створювати ризику для суспільства загалом.

Гральний бізнес заборонили в Україні з літа 2009 року.