Події
25 вересня 2017
Два Михайла під Кабміном: Саакашвілі та Терещенко привезли до Гройcмана «швидку»
Міхеїл Саакашвілі та Мішель Терещенко провели акцію біля Кабміну.
news-image

Лідер партії РУХ НОВИХ СИЛ Михеїл Саакашвілі, народний депутат Юрій Дерев’янко та мер Глухова Мішель Терещенко провели акцію біля Кабінету міністрів з вимогою припинити блокування розмитнення гуманітарної сучасної «швидкої допомоги», через відсутність якої глухівчани щодня ризикують здоров’ям та життям. Про це повідомила прес-служба РНС, передає «Є!»

Під стіни уряду під’їхало дві «швидкі допомоги» — одна сучасна, а інша старенька, яка їздить до пацієнтів у Глухові. 
Михайло Саакашвілі повідомив, що сьогодні в Глухові працює п’ять старих, дуже некомфортних «швидких», в яких немає необхідного обладнання. Завдяки меру Глухова місто отримало можливість користуватись сучасною «швидкою» з Нідерландів, однак влада так і не спромоглась розмитнити її за 6 місяців.

За інформацією Саакашвілі, позавчора прем’єр-міністр Володимир Гройсман особисто прийняв рішення відмовити у розмитненні автомобіля.

«І після рішення прем’єр-міністра ця машина сьогодні їде назад до Нідерландів. До 24.00 вона повинна перетнути кордон із Польщею і поїхати назад в Нідерланди», — заявив Саакашвілі.

Він додав, що людина, яка б зробила таке в Грузії під час його президентства, моментально опинилась би у в’язниці.

«Володю, ти свого батька будеш на цій машині возити чи на цій? Так чому люди повинні їздити на таких? Через те, що мер вам неугодний?», — звернувся Саакашвілі до Володимира Гройсмана.

Мер Глухова Мішель Терещенко розповів, що його предки побудували шість лікарень в Києві, з яких працює Охматдит, та дві лікарні в Глухові, які досі працюють.

«Вони б не будували ці лікарні, якби знали, що їх онук буде бачити те, що я зараз бачу. Там люди помирають. Для мене, як для мера, охорона здоров’я — це пріоритет. Вони не дають нам можливість розвивати місто», — заявив Тещенко.

Він додав, що єдина можливість розвивати медицину в Глухові –  гуманітарна допомога.

Читайте також: Поляки допоможуть ремонтувати дороги на Волині